Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

clubtocht 18 juli plantage willem 3

18 juli @ 20:00 - 22:30

De schoonheid van de Plantage zit in het feit dat de natuur hier nog echt voelt als natuur. Geen aangelegd park. Er grazen verwilderde dieren, herten, Konikpaarden, Galloway’s, die zich in principe zelf moeten redden. Er is een keur aan wilde bloemen en kleinere dieren, honderden vogelsoorten, konijnen, hazen, bunzings, marters, eekhoorns, vossen en sinds kort zelfs weer raven.

Het unieke van de locatie is de ruimtelijkheid, een open karakter. Vooral dat glooiende maakt het bijzonder en on-Hollands. Dit komt omdat het precies op de overgang zitten van de Heuvelrug (70 meter op het hoogste punt) naar de uiterwaarden en de Nederrijn (NAP). Hemelsbreed is de afstand nog geen kilometer. In het zuiden de glinsterende Rijn met haar sappige graskanten en de oer-Hollandse contouren van Gelderland aan de overkant, en in het noorden de oplopende heuvelrug met haar zandgrond, brem, hei, berken, dennenbomen en grafheuvels.

Twee totaal verschillende landschappen en sferen. Ervoor ons ligt het open veld waarin duizenden jaren geleden na de laatste ijstijd het smeltwater een geul heeft gesleten door middel van kiezels en zwerfkeien.

 

Ik heb Ide van Wijk, die gids is van het Utrechts Landschap bereid gevonden om ons rond te leiden over dit gebied.

Hij zal de “fotogenieke” plaatsen aan ons laten zien zodat we lekker ons gang kunnen gaan met fotograferen.

 

Voor detail, tijd en locatie worden jullie later geïnformeerd.

 

Groet

Nanny

Gegevens

Datum:
18 juli
Tijd:
20:00 - 22:30