Clubavond 10 november

Marien heet de aanwezigen welkom met de mededeling dat we foto’s gaan bespreken zoals wij dat gewend zijn. Dus door iets over die foto’s te zeggen. Iedereen mocht twee foto’s inleveren die voor de pauze over de tafels gaan om het er met elkaar over te hebben. Na de pauze komen ze op het scherm en bespreken we met z’n allen. Maar voordat we beginnen eerst even Marianne met enkele mededelingen. Reinder is herstellende van een operatie en hoopt de volgende clubavond weer present te zijn. Dirk heeft een ongelukkige val gemaakt en heeft zijn heup gebroken. Hij is geopereerd maar herstel zal vermoedelijk lange tijd gaan duren. Beterschap Dirk!

Graag nog even aandacht voor het foto’s maken tijdens de St. Nicolaas intocht in Maarn. Dat is anders dan anders en zal nu plaatsvinden op zondag 20 november tussen 14.00 en 16.00 uur in het dorpshuis. Fotografen melden bij Marianne graag. Zaterdag 19 oktober hebben we ook foto’s gemaakt op het oktoberfeest van Harmonie Manderen.  De muzikanten hebben ons gevraagd wat mooie foto’s te maken die ze kunnen gebruiken op sociale media en promotie van het orkest. We gaan dat ook nog eens doen op een oefenavond en volgend jaar tijdens het jubileumconcert.

20221110_200104

Dan gaan we aan de slag met foto’s. De aanwezigen verdelen zich over drie tafels en op elke tafel komen zeven foto’s waarvan we niet weten wie ze heeft gemaakt. Na een kwartiertje ruilen we de foto’s en komt de volgende serie langs. Op deze manier komen er in een klein uurtje dus eenentwintig platen voorbij waar we wat van vinden. Het is leuk dat we niet weten van wie de foto is. Hoewel soms is de kenmerkende stijl  van de fotograaf wel zichtbaar. Marien zou bij de verschillende tafels de sfeer proeven en wat opmerkingen noteren. Helaas is hij zijn aantekeningen kwijt en moet uw rapporteur nu wat in zijn geheugen graven.

Foto: Jan Boeren
Foto: Johan Caljee
Foto: Wim Engelaer

Er zijn foto’s die we niet begrijpen. Die te druk zijn en waarbij we ons afvragen wat het onderwerp is. Er zijn foto’s die ons boeien waar we naar blijven kijken en steeds meer zien. Wat vooral op valt is dat de beelden heel erg divers zijn.

Foto: Dick Jeukens
ML_DSC8321
Foto: Marianne Leenderse

Na de pauze komen ze nog eens langs op de beamer en worden per tafel nog wat opmerkingen gegeven. We hopen dat de makers van de foto ook wat aan de opmerkingen hebben en op deze wijze na deze avond wat rijker aan kennis naar huis gaan. Of dit in alle gevallen ook is gelukt is de vraag. We blijven ons inspannen ons te verbeteren in onze fotografie maar ook in de manier waarop we het met elkaar over onze foto’s hebben.

Gerrit.

Foto: Mieke Nusselder
Foto: Jaap Jelsma
Foto: Gerrit Oskam