Clubavond 11 november

We beginnen de avond met het inleveren van de foto’s voor de Peter Ros trofee. Onze eigen twee jaarlijkse fotowedstrijd. Marien zorgt dat de platen bij de jury komen want over twee weken tijdens de clubavond van donderdag 25 november is de prijsuitreiking en weten we wie de wissel trofee de komende twee jaar thuis op de schoorsteen mag zetten. Dan gaan we kijken naar de foto’s die gemaakt zijn tijdens de clubavond ‘olie op water’ We gaan de foto’s bekijken op een splinternieuw projectiescherm. We hebben dit kunnen kopen doordat Marian, Rien, Wim, Gerrit en Dick zich hebben ingespannen een mooie fotoserie te maken voor de buurtvereniging van het Ludenkwartier in Doorn. Dit leverde een leuke financiële bijdrage voor onze clubkas op.

Helaas verlaten Marian en Rien de zaal wegens wat lichamelijke ongemakken bij Rien. Hij knapt inmiddels gelukkig al weer op. Marien neemt het van Rien over en Dick verzorgt daarom vanavond de techniek. De beelden van de workshop doen het prima op het nieuwe scherm. Eigenlijk is iedereen verrast van de grote diversiteit aan beelden die deze avond heeft opgeleverd. En dat is ook zo. Totaal verschillende benaderingen en uitwerkingen van deze manier van fotografie werden vertoond en besproken. Patronen die zomaar geschikt zouden zijn voor een fraaie serie servetten. Ook zijn veel beelden zo inzetbaar als kerstkaart. Sommige foto’s bewerkt. Andere weer helemaal niet. Maar allemaal heel verschillend. We zijn het er over eens. Het was een leuke avond toen we er mee bezig waren en het resultaat mag er ook zijn. Er gaan stemmen op om het volgend jaar nog eens te doen. Hier volgt een impressie van een aantal mooie voorbeelden.

Dick Jeukens
Jaap Jelsma
Marianne Leenderse
Jan Boeren
Gerrit Oskam
Tonnie Smit
Reinder Mulder
Ria van de Haar

Na de pauze kijken we naar de beelden die zijn gemaakt tijdens de clubtocht van 6 november naar radio Kootwijk. Slechts vijf leden gingen die grijze zaterdag op pad. (zie het verslag van deze bijeenkomst) Weer verwondering want het blijkt steeds weer, als we met elkaar ergens zijn en foto’s maken, zijn de beelden toch weer heel verschillend. Wat wel opviel was,  dat het markante gebouw op dezelfde dag onder heel verschillende luchten stond. Ja, er zijn steeds meer leden die wat bewerkingen van Dick hebben geleerd en zelf deze trukendoos ook beheersen. De beelden worden met plezier bekeken en besproken en ja, het was dus toch wel weer een leuk uitje wat de thuisblijvers hebben gemist. 

Reinder Mulder
Marianne Leenderse
Marien Dorresteijn
Jaap Jelsma

We sluiten de avond deze keer bijtijds af omdat we de foto’s die er nog stonden voor een algemene plaat op de beamer er niet door willen jagen. Die komen een andere keer aan bod.

Gerrit / Marien.