Clubavond 12 mei 2022

Jaap opent de avond in aanwezigheid van slechts 14 leden; er zijn veel afmeldingen om diverse redenen. Marianne noemt Ab, Peter van de Lely en Jan Boere die afwezig zijn i.v.m. gezondheidsproblemen. Namens de club wensen we hen heel veel sterkte en hopen hen snel weer op de clubavonden te kunnen zien.                                                  De avond bestaat uit 2 delen. Voor de pauze kijken we naar foto’s van de clubtocht naar Amersfoort. Na de pauze bespreken we de ingezonden foto’s op de beamer.

Er zijn acht leden die mee geweest zijn met de clubtocht naar Amersfoort en er zijn 50 foto’s ingestuurd om te bespreken. We bekijken per persoon de ingestuurde foto’s en de fotograaf kiest  één foto om te bespreken. Ik kies er voor van elk lid één foto in het verslag op te nemen; het wordt anders wel een erge lange opsomming van alles wat er gezegd is….

Marianne begint met straat fotografie. Een heel andere tak van sport voor haar wat niet direct haar ding is; ze voelt enige géne om mensen ‘stiekem ’te fotograferen. Maar we zien vrolijke foto’s van uitgedoste mensen in bont gekleurde kleding i.v.m. het smartlappenfestival.

ML_DSC575
Foto: Marianne Leenderse

Ook van Reinder een straatfoto. Mensen bij fietsen. maar er is hier meer aan de hand en wat is hier het onderwerp? Genoeg om het over te hebben met elkaar.

Foto: Reinder Mulder

Rien L heeft met weinig licht (hoge ISO) in de Koppelpoort een foto van het mechanisme van het  rad gemaakt; we zien mooie invoerende lijnen.

Deuren Koppelpoort
Foto: Rien Leenderse

Hoe een knop op een luik een mooie artistieke sfeerfoto kan worden laat Marien zien door scherp te stellen op de knop.  We zien de reflectie van de huizen die aan de overkant liggen in het onscherpe gedeelte.

Foto: Marien Dorresteijn

Thom heeft de binnenkant  van de toren van de OLV gefotografeerd door naar boven te fotograferen; we zien een mooi lijnenspel met diepte. De foto had iets meer symmetrie mogen hebben.

Foto: Thom Nelissen

Wim heeft een foto van een bron gemaakt .Hij was gefascineerd door de wijze waarop de straal in het water valt. Wim heeft scherp gesteld op het water met een sluitertijd van 1/250 mm wat een mooi effect geeft.

_DSC6802
Foto: Wim Engelaer

Wim laat in de pauze zien welke foto’s de modellen van de portretavond zelf hebben gekozen. Wim heeft ze op prachtig papier mooi afgedrukt. Een leuk cadeau voor de modellen!

Het 2e deel van de avond ; de PODB.

Er komen hele verschillende foto’s langs waaruit blijkt dat iedereen zo zijn/haar specialisaties heeft. Natuurfoto’s, foto’s met een drone, tegenlicht- en detailfoto’s ; surrealistische zwart-/wit foto’s en nog veel meer. Leerzaam en inspirerend!

Foto: Marianne Leenderse
Foto: Gerrit Oskam
Foto: Jaap Jelsma
Foto: Thom Nelissen
_DSC6752-2
Foto: Wim Engelaer

Jaap sluit de avond af en bedankt Rien voor de presentatie op de beamer.

Marien heeft nog een teleurstellende mededeling over de Bondsfotowedstrijd. Er zijn te weinig leden die foto’s hebben ingestuurd dus heeft de Programma commissie  besloten dat we niet meedoen dit jaar.

Marcelle.