Clubavond 20 februari

Deze avond is er een workshop portretfotografie. De leiding is in handen van Nanny.
Zij heeft de avond in drie delen onderverdeeld. De vier aanwezige modellen eerst fotograferen zonder extra’s, daarna aangekleed met een hoed, muts, pet  of sjaal. In de pauze worden de modellen opgemaakt door Nanny. En daarna kan er opnieuw gefotografeerd worden.

Wim geeft veel tips om tot een goede portretfoto te komen. Maak eerst een foto in de automaat stand, dan heb je een richtlijn voor je instellingen, vervolgens ga je aan de gang in de M stand. Heel belangrijk is het om met de lampen te schuiven, zodat je een goede belichting krijgt op het gezicht van je model. Verder is het maken van contact met het model ook een belangrijk punt om tot een goede portretfoto te komen.
Er zijn een tiental enthousiaste fotografen de hele avond druk in de weer. Hierbij is hulp van de leden van de portretgroep.

Alle fotografen komen er achter dat het nog niet zo eenvoudig is om tot een bevredigend resultaat te komen. Gelukkig zijn de modellen zeer geduldig!
Aan het slot van de avond is iedereen het erover eens dat het een zeer leerzame en gezellige workshop was. We gaan de resultaten later dit jaar tijdens een clubavond bekijken en bespreken. 

Let nog wel even op de opmerking van Jaap in zijn mail betreffende het portretrecht. Voor het delen van gemaakte portretten, van niet leden, via sociale media en websites is vooraf de toestemming nodig van de geportretteerden.

Verslag Paul Kortland

Verslag Paul Kortland

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze website. Als u een bestaande gebruiker bent, logt u dan in.

Aanmelden voor bestaande gebruikers