Workshop “Olie op water”

Clubavond 22 september 2022

 Vanavond weer eens in de grote zaal. Niet vanwege Corona en ook niet omdat we nu met zo heel veel mensen zijn. We hebben een praktijk avond. We gaan opnieuw aan de slag met water en olie. Een herhaling van verleden jaar? Niet dat dat zo erg zou zijn, want dat was een leuke avond met voor de meeste mensen nieuwe experimenten. Maar nee, Rien heeft de lat iets hoger gelegd en daagde ons uit met verdere experimenten.

DSC_7074 kopiëren

Behalve olie op water was ook water op olie een optie. Dit is wel een experiment voor gevorderden omdat je heel schoon maar ook heel secuur moet werken.  Rien had ook een middeltje om je glasplaat waterafstotend te maken, zodat de waterdruppels er in mooie bolletjes op blijven liggen, en dan als een vergrootglas werkten.

Er waren hulpmiddelen aanwezig om het nog wat interessanter te maken: pipetjes, spatels, filters gekleurd papier en kleurstof om water te kleuren. Voor een nadere toelichting is er overigens ook een toelichting op de website gezet https://www.fkheuvelrug.nl/tips-en-hints/  Dus voor we thuis nog aan de slag wil…

Na de toelichting van Rien gingen we zelf aan de slag. Eerst opbouwen, het instellen van statieven en camera, en het dimmen van de lichten. Niet alles ging altijd even gemakkelijk, maar gelukkig waren er collega fotografen die konden helpen en adviezen geven.

Zoals vaker op deze avonden was het weer een genoeglijke sfeer. Of het ons inderdaad gelukt is om mooie platen te maken, met deze aanvullende technieken, zullen we op een ander moment kunnen zien. Maar ongeacht de resultaten, ik heb genoten!

Tonnie.