Clubavond 24 februari

Het was een superavond; lekker actief en concreet aan de slag met portret fotografie. De avond was perfect georganiseerd; in de grote zaal stonden vier  professionele studio-opstellingen met daglichtlampen mét achtergrond inclusief vier mooie ‘modellen’.

Nanny begon de avond met een korte uitleg waarna we in groepjes van 3 fotografen aan het werk gingen.            De thema’s van de avond waren;

  • Maak een foto van een brief lezend model.
  • Maak een foto van het model met een gedrapeerde sjaal
  • Maak een foto met een duidelijk uitgedrukte emotie (boos/vrolijk etc.)
  • Maak een “normaal” portret van het model

Bij elke studio-opstelling was er ruim de tijd om van alles uit te proberen.

_GJO3091kl
Even een 'testmodel' om de belichting te controleren.

Bij elke studio-opstelling was er ruim de tijd om van alles uit te proberen. Allereerst natuurlijk de instelling van de camera;   (in mijn geval nog steeds geen gesneden koek) , welk licht is mooi…moet het wat meer/minder… Daarna de juiste ‘poses’ van de modellen.  De modellen deden erg hun best! Er werd veel van ze gevraagd;‘kijk eens verveeld/ boos/bang/’ en ga zo maar door…     Tot kramp in de kaken aan toe.                                                              Echt heel knap om zolang te poseren en het plezier erin te houden! Voor de fotograferen een uitgelezen kans om alles op een rustige wijze uit te proberen.  Het was een leerzame avond !

Veel proberen maar ook de modellen laten meekijken

Het is de bedoeling dat de foto’s op een clubavond worden vertoond en besproken.  Dan wordt ook een keuze gemaakt en krijgen de modellen een mooie afdruk. Ik ben heel benieuwd naar de resultaten!

Marcelle.