Clubavond 28 oktober 2021

Marien opent de avond met een verslag van de uitslag van de Bondsfotowedstrijd. Om hierbij aanwezig te zijn moest hij helemaal naar Hoogezand. De 10 ingezonden foto’s werden daar in sneltreinvaart besproken, op een wijze die bij ons merkbaar verbazing te weeg bracht.  Dit jaar waren er niet zoveel deelnemers als andere jaren. Misschien door Corona of door de afstand naar Groningen. Als club hebben we het beter gedaan dan vorig jaar. We zijn als nummer 83 geëindigd van de 114 deelnemende verenigingen. Het aantal behaalde punten varieerde van 15 tot 22.      Zie voor de complete verdeling van de punten van onze foto’s het volledige bericht op deze site.  https://www.fkheuvelrug.nl/bondsfotowedstrijd-2021-2/ Het besprekende  jurylid  had nog een opmerking over de door Wim gemaakte afdrukken. Zij vond  deze keurig verzorgd maar… over het algemeen te oranje. Daar zijn wij het niet mee eens maar we hebben nu wel een nieuwe naam voor onze afdrukspecialist: Willem van Oranje!

03 Shane Russeck
Shane Russeck
Hannes Lochner
01 Frans Lanting
Frans Lanting

Hierna krijgt Jaap het woord. We gaan foto’s bespreken van bekende fotografen. Hij heeft hiervoor 3 mappen gemaakt waarin 3 foto’s zitten. De mappen hebben als onderwerp: Portret (wildlife), Documentair en Registratie versus kunst. De bedoeling is om te bespreken hoe de stijl is, hoe is de foto gemaakt en wat drukt deze uit. Voor iedere bespreking van een map wordt een kwartier uitgetrokken Na. de pauze bespreekt Jaap de beelden.

Ilvy Njiokiktjien
Kadir van Lohuizen
Carl de Keyzer

Hieruit ontstaat een levendige discussie met regelmatig zeer afwijkende meningen.

De conclusie is dat we een zeer geslaagde clubavond hebben gehad, hetgeen vooral te danken is aan het vele werk dat Jaap besteed heeft aan de voorbereiding.

Paul.

Andreas Grusky
08 Eggleston coctail
William Eggleston
Stephen Shore