Clubavond 7 juli 2022

De laatste clubavond voor de vakantie kiezen we de foto’s die aan de muur komen in “onze zaal” in de Twee Marken. Er zijn vanavond twaalf leden die met een stembriefje hun keuze uit drie van elk lid in groep 2 kenbaar maken. Elf leden hebben drie foto’s ingezonden en drie leden hebben geen geschikte foto of willen niet meer aan de muur. De foto’s die voorbij komen zijn heel divers en wat op valt ook zijn de drie foto’s van één fotograaf soms heel verschillend. De aanwezigen kiezen de volgende foto’s :

Jan Boeren
Foto: Jan Boeren
Wim Engelaer
Foto: Wim Engelaer
Ted Kuijpers
Foto: Ted Kuijpers
Nanny van Ommeren
Foto: Nanny van Ommeren
Rien Leenderse
Foto: Rien Leenderse
Reinder Mulder
Foto: Reinder Mulder
Mieke Nusselder
Foto: Mieke Nusselder
Thom Nelissen
Foto: Thom Nelissen
Jaap Jelsma
Foto: Jaap Jelsma
Marianne Leenderse
Foto: Marianne Leenderse
Gerrit Oskam
Foto: Gerrit Oskam

Op clubavond van 25 augustus komen de foto’s met lijsten uit de Trompstaete beschikbaar. Dit zijn de foto’s van groep 2 die tot het einde van 2021 in zaal vier hebben gehangen. (Gedurende de  sluiting van de Twee Marken i.v.m. de Corona)

De nu gekozen foto’s moeten op 8 september ingeleverd worden in passe-partout in een lijst van 50x60cm.

Dan gaan we kijken naar de foto’s die zijn gemaakt tijdens de clubtocht naar de botanische tuin in Wageningen. Een kleine groep leden ging daar aan de slag met bomen en bloemen. Steeds weer zien we dat,  als we het zelfde kunnen zien, we toch met totaal verschillende beelden terug komen. Iedereen heeft  zijn eigen benadering. De één kiest voor detail. De ander weer meer voor het grotere geheel. Dick ziet als hij er is al wat hij thuis van zo’n foto,  in de nabewerking zal maken. De ander zoekt het in een detail en doet vrijwel niets meer in de nabewerking. Een idee ontstaat om Dick eens een origineel beeld naast het uiteindelijke bewerkte beeld te laten zetten en uitleg te geven, hoe hij tot het eindresultaat komt. Maar ook al tijdens deze avond geven we elkaar tips over techniek en mogelijke uitsneden van een beeld.  

Marien Dorresteijn
Foto: Marien Dorresteijn
Reinder Mulder
Foto: Reinder Mulder
Johan Caljee
Foto: Johan Caljee
Dick-Jeukens
Foto: Dick Jeukens
Marianne Leenderse
Foto: Marianne Leenderse
Wim Engelaer
Foto: Wim Engelaer
Rien Leenderse
Foto: Rien Leenderse

De volgende bijeenkomst is op donderdag 25 augustus en we hopen dat we dan weer met veel leden gezond bij elkaar kunnen komen voor de start van het tweede deel van het seizoen 2022.

Gerrit.