Clubavond 9 januari 2020


Deze eerste avond van het nieuwe jaar 2020 blikken we terug op onze beste foto’s van 2019. Jaap  heeft als leider van de avond de taak deze grote stroom aan foto’s op de plank te krijgen. Twee door de leden of de fotograaf gekozen  foto’s gaan uiteindelijk naar een selectiecommissie  van onze eigen leden die tien foto’s kiezen voor de bondsfotowedstrijd ( BFW). Maar het is een nieuw jaar en er is duidelijk nieuwe energie die rondgaat. Er is rondom aardig wat geroezemoes, dus het strakke plan om de foto’s op de plank te laten zien en bij handopsteken de beste uit te kiezen gaat niet zomaar. Maar goed,  het is gezellig en er is geen ergernis over hoe het gaat. Onze drie nieuwe leden ,Ria, Johan en Jan krijgen ook de mogelijkheid om foto’s te laten zien, alleen mogen zij nog niet meedoen aan de BFW omdat ze nog geen lid van de fotobond zijn.

Sommige foto’s die op plank komen zijn toch nog nieuw voor ons en helaas is er op deze avond  geen ruimte om te bespreken. Hopelijk zien we deze nog een keer bij een POP.  Er komt van alles langs, industrie , landschappen, bos, zee en straatfotografie. Ik ben heel benieuwd naar de serie die er voor de BFW uit gaat komen.

Het is de eerste clubavond van het jaar, dus hebben we een nieuwjaarsreceptie met , na een aantal jaar gemist te hebben , oliebollen van Susan ( heel lekker al zeg ik het zelf) en natuurlijk een toespraak. Dit jaar  door Marianne  want onze voorzitter Pieter is nog aan het revalideren. Marianne kijkt met ons terug op een mooi foto jaar. Een jaar met veel activiteiten van onze club waarin we veel  aan de “weg timmerden”. Maar ze keek ook vooruit naar een nieuw creatief fotojaar met nieuwe leden die onze club binnenkomen. Ze vroeg ook de programmacommissie “te voeden” met ideeën om onze clubavonden nog interessanter te maken. Verder wenst ze iedereen veel gezondheid toe, in het bijzonder onze voorzitter Pieter die vermoedelijk nog maanden nodig zal hebben om te revalideren. Hij is weer thuis en je kunt gewoon contact met hem opnemen op zijn nieuwe telefoonnummer.

Als laatste hebben we ook nog een nieuw jaarthema gekozen en dat is geworden – laag bij de grond-, laat je fantasie maar op de loop gaan.

Susan.

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze website. Als u een bestaande gebruiker bent, logt u dan in.

Aanmelden voor bestaande gebruikers