Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

clubavond 9 januari

9 januari @ 20:00 - 22:30

Dit is alweer de eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar. Traditiegetrouw zal er een nieuwjaarsbijeenkomst worden gehouden. Daarnaast is er de verkiezing van “mijn beste foto” en het aanleveren van foto’s voor de Bondsfotowedstrijd (BFW). Tenslotte bepalen we het jaarthema voor 2020.
Mijn beste foto
De selectie van “mijn beste foto” gaat weer zoals vorig jaar. Voor de nieuwe mensen onder ons: “Mijn beste foto” is geen wedstrijd. Je neemt minimaal 3 en maximaal 6 afgedrukte foto’s mee waarvan jij vindt dat ze tot de beste foto’s horen die je (bij voorkeur) in 2019 hebt gemaakt. De andere leden kiezen hieruit welke zij de beste vinden.
We willen de foto’s op de plank laten zien. Neem dus afgedrukte foto’s mee in passe-partout of opgeplakt zodat deze op de plank gepresenteerd kunnen worden. De aanwezige leden bepalen vervolgens door middel van een puntenwaardering wat zij van elk lid de beste twee foto’s vinden.
De fotograaf bepaalt vervolgens zelf, of hij/zij meedoet met de Bondsfotowedstrijd, en welke twee foto’s hij/zij daarvoor inlevert. De fotograaf hoeft dus voor de deelname aan de BFW niet de beoordeling te volgen van de clubleden over wat zijn/haar beste foto’s zijn (zie boven), maar maakt zijn eigen keuze. Dit moeten wel foto’s zijn die meegedaan hebben met de verkiezing van mijn beste foto.

De BFW
De Bondsfotowedstrijd (BFW) is een clubwedstrijd met afgedrukte foto’s , waarbij de foto’s ook individueel worden geklasseerd. Eerder ingezonden foto’s voor Foto Online, Foto Individueel, Foto Nationaal of Foto Documentair en de Beste Club Trofee mogen deel uitmaken van de clubinzending.
De twee foto’s waarmee je mee wilt doen aan de BFW (zie boven) worden verzameld en ter beoordeling gegeven aan een selectiecommissie samengesteld uit leden van onze club. Deze commissie selecteert 10 foto’s die aanvankelijk digitaal en later als afdruk bij de Fotobond ingeleverd worden. De programmacommissie verzorgt vervolgens het afdrukken op het juiste formaat en het inplakken in een passe-partout van 40 x 50 cm. De fotografen van de 10 geselecteerde foto’s krijgen tijdig een verzoek om daarvoor hun foto’s digitaal aan te leveren. De fotograaf kan ook zelf zijn/haar afdruk verzorgen en (op tijd) inleveren bij de programmacommissie. Nadere informatie over inleverdata, wijze van aanleveren en bestandsgroottes volgt tijdig per email. Het reglement van de Bondsfotowedstrijd is te vinden op https://fotobond.nl/fotowedstrijd/.
Jaarthema
De programmacommissie heeft vijf thema’s bedacht waarover de leden gaan stemmen. Het thema met de hoogste score wordt het jaarthema voor 2020.

Gegevens

Datum:
9 januari
Tijd:
20:00 - 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

de twee marken
Trompplein 5
Maarn, 3951 CR Nederland
+ Google Maps
Website:
www.detweemarken.nl