Expositie ‘Bankgeheimen van de Heuvelrug.’

 

 

Nadat de foto’s met teksten eind 2017 in het cultuurhuis van Doorn te zien waren zijn ze vanaf 1 februari tot 30 maart 2018 te zien in de bibliotheek van Leersum in cultuurhuis de Binder.

Een kijkje achter de schermen bij de grote banken? De verborgenheden achter de deuren van de grotendeels verdwenen bankgebouwen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug? Nee, die blijven in de kluis. U komt niets extra te weten over bankiers en hun ‘geldpakhuizen’. Het gaat hier om banken om op te zitten. Die zijn er heel veel maar er zijn op de Utrechtse Heuvelrug ook bijzondere zitbanken. Bijzondere banken op bijzondere plaatsen. Banken met een geheim en een verhaal. Een verhaal dat als het om de geschiedenis gaat vast ligt. Gaat het om het nu, wat hoor en zie je daar, wat ruik je er? Dan is dat verhaal steeds weer anders. Banken om op te zitten dus. Banken om te rusten, wat te mijmeren, maar vooral om te genieten. En dat kost niets, is helemaal gratis en dat kan je van die andere banken niet zeggen.

Over de Fotograaf:

Gerrit Oskam (62) woont al lang op de Utrechtse Heuvelrug. Werkte lange tijd in het publieke domein van deze gemeente. Hij kent het gebied en vooral de buitengebieden goed en voelt zich verbonden met veel mooie plaatsen op de Utrechtse Heuvelrug. Als lid van de Fotokring Heuvelrug in Maarn deed hij onder leiding van een fotograaf van de Fotobond een mentoraat. Er zijn meer richtingen in de fotografie die hem boeien maar hier ging het om documentaire fotografie. Omdat de fotograaf naast zijn passie voor fotografie ook een warme belangstelling heeft voor taal, schreef hij bij elke bank een tekst van maximaal 200 woorden. Foto’s en teksten vormen verschillende beelden. Zonder in de tekst te beschrijven wat op de foto direct zichtbaar is, versterken de foto’s en de teksten elkaar.

https://www.bibliotheekzout.nl/openingstijden/detail.262985.html/bibliotheek-leersum/