Expositie Tip museum More

Vandaag ben ik naar de fotografietentoonstelling geweest in museum More in Gorssel. De tentoonstelling heeft als titel “het trage lage land”. Het laat beelden zien van 21 kunstenaars in uiteenlopende genres. Er worden 4 onderwerpen belicht: het landschap, het interieur, de stad en het portret. De 21 fotografen geven hier hun eigen invulling aan.  De rode draad in het geheel is dat de foto’s allemaal in Nederland zijn gemaakt.

Ik heb genoten van de tentoonstelling, waar ik vooral viel voor de meer abstracte foto’s van o.a. Gerco de Ruijter en Natascha Libbert en een aantal landschappen. Ook de interieurs van diverse Nederlanders vertelden hun eigen verhaal. Wat meer moeite had ik met andere landschapsfoto’s waar de schuifjes van een fotobewerkingsprogramma voor mij wat té waren gebruikt.

Het museumlicht het zelf als volgt toe:

Een ‘oer-Hollandse’ fotografietentoonstelling met werk van 21 kunstenaars die Nederland laten zien vanaf grote hoogte, inzoomend via landschap, naar stad en dorp, en naar de mens die daar woont in zijn eigen ‘interieurlandschap’. Met een caleidoscopische blik – van ver buiten naar het portret binnen – zien we hoe ons land verbeeld is. Met werk van (internationaal) bekende maar ook jonge fotografen en kunstenaars.

Meer informatie vind je op https://www.museummore.nl/agenda/more-focus-trage-lage-land/

Tonnie