FKH en harmonie Manderen

 

Zondag 11 november 2018 om 14.00 uur was de sporthal in Dorpshuis De Twee Marken omgetoverd tot een kasteel. Voor dit kasteel vertelde en speelde Harmonie Manderen in een kindermatinee het verhaal van Ridder Fulco. De belangstelling was groot. Alle zitplaatsen waren gevuld en kinderen zaten op de eerste rij op banken en kussens. Het herschreven verhaal met daarbij gezochte muziek werd ondersteund met foto’s gepresenteerd op een groot scherm in het kasteel. Foto’s gemaakt door de leden van onze fotokring! Ted, Wim, Susan, Gerrit, Rien en Marianne hebben in oktober een zaterdag gefotografeerd om zo de verschillende scenes die in het verhaal voorkomen vast te leggen. Dat was al een leuke dag waarbij de fotografen zich helemaal uit konden leven.

Ieder selecteerde zijn eigen foto’s en Gerrit selecteerde daaruit weer de beelden die we de harmonie beschikbaar stelden. Zij kozen daaruit weer de foto’s die ze in de presentatie van zondag gebruikten. Die selectie onderging op een aantal punten nog een nabewerking door Wim. Bijvoorbeeld; een foto van een dansscene die men wilde gebruiken, maar een jurk van één van de danseressen was echt niet lang genoeg voor een middeleeuws tafereel. Wim bewerkte de foto en verlengde de jurk tot op de enkels.
De reacties van het publiek na het concert waren unaniem lovend. Het decor, de muziek, het verhaal maar zeker ook de foto’s vond men prachtig. De leuke samenwerking tussen de harmonie en onze fotokring werd bij herhaling geroemd.
Prachtig om samen in ons dorp zoiets moois te maken!
Gerrit.