Lezing Namibië

Op donderdagmiddag 22 februari kan je mee op een reis door Namibië. Rien van Dam-Baggen heeft in het najaar van 2017 die reis al gemaakt en aan de hand van veel aansprekende foto’s en een interessante, dynamische reisleiding kan je de reis met haar nog een keer maken.

Je gaat samen met Rien door “de diamant van Afrika”, door de onafzienbare vlakte van de Namib en ziet de hoogste en oranjekleurige zandduinen ter wereld. Maar ook het eigenzinnige licht met alle betoverende kleuren, rijzige bergmassieven, groene oasen en de rijkdom aan dier- en plantensoorten. Bovendien maak je kennis met de “Big Five” van Afrika: de olifant, luipaard, neushoorn, buffel en leeuw.

Namibië is 20 x groter dan Nederland en het op één na dunst bevolkte land in de wereld. Overal kom je nog sporen tegen van de 30 jarige periode dat Namibië een kolonie van Duitsland was.

Rien heeft ons vaker meegenomen op haar reizen en ze trok daarbij altijd een grote schare enthousiaste mede-reizigers aan.

 

Wanneer & waar
22 Februari 2018 om 13.30u
Trefpunt
Trompstaete 48 (aan de Tromplaan)
3951 WX Maarn

In de naaste omgeving is voldoende parkeerruimte, ook op het parkeerterrein bij het dorpshuis De Twee Marken (tegenover het Trefpunt). De zaal bevindt zich achter de 1e deur links na de hoofdingang.

Je wordt ontvangen met gratis koffie of thee en om 14 uur begint Rien met haar reisverhaal. Halverwege is er een pauze (wederom) met koffie of thee. Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

De entree is gratis en introducees zijn van harte welkom. En je hoeft je niet van te voren aan te melden.