Voor de maand juli hebben we als nieuw thema “Dieren in hun (leef)omgeving”. Om ze te plaatsen kun je de foto’s opsturen naar foto@fkheuvelrug.nl of uploaden via de website naar de directory “DierenInHunOmgeving”. Langste zijde maximaal 2000px en niet groter dan 3Mb. Zet je naam of initialen in de bestandsnaam.
Voor het jaarthema “Laag bij de grond” kun je nog steeds foto’s insturen.











































Zulke langharige runderen verwacht je in Schotland niet op een weiland in Ouderkerk a/d IJssel. Het is volgens mij niet hun natuurlijke leefomgeving.
Inmiddels lopen ze overal, nog net niet in Maarn. Maar ook Nederland behoort tot hun natuurlijke leefomgeving.
Genoeg dieren in ons land. Maar eerst maar eens heel dicht bij huis. In de tuin. Statief, ringflitser, afstandsbediening en veel geduld…
Ik ben een tijdje niet op de website geweest en sta versteld van de hoeveelheid foto’s. Leuk om ze te zien en er zijn hele mooie bij!. Ik heb me ook afgevraagd wat nu een natuurlijke omgeving is in ons landje. Of is het inmiddels een natuurlijke omgeving geworden. Op de weg naar Langbroek zie ik heel vaak ooievaars op de lantaarnpalen zitten. Hebben de ooievaars deze inmiddels tot hun natuurlijke omgeving bestempeld?
Hallo Tonnie,
Ik denk dat de ooievaars dit afkijken van de aalscholvers. Veilige plaats met overzicht….
Daar kun je gelijk in hebben. Want eerst maren het alleen de aalscholvers. De laatste jaren zie ik steeds vaker een ooievaar. En inderdaad waarschijnlijk voelen ze zich veilig, want ik ben pal onder de lantaarn gaan staan en van enige onrust was geen sprake.