Informatie over Thema’s

Naast vrij werk fotograferen we binnen de Fotokring binnen kortlopende (maximaal een paar maanden) en jaarthema’s.
De kortlopende thema’s worden door de Programmacommissie bedacht en opgegeven voor het zomerreces (in 2015 en 2016 waren dat respectievelijk Emotie en Rood) en voor het Kerstreces (in 2015 was dat Licht in de duisternis).
De jaarthema’s lopen van november tot november en betreffen thema’s als Weerspiegelingen, Verval, Beweging, Architectuur, Tegenlicht, Patronen, Weersverschijnselen, Markten, Glas, Perspectieven (november 2014 tot november 2015) en Contrast (november 2015 tot november 2016). Het ene jaar wordt het jaarthema door de leden gekozen uit een 10-tal door de Programmacommissie voorgestelde thema’s, het andere jaar wordt het thema voorgesteld door de jury van onze interne wedstrijd om de Peter Ros Trofee (zie onder de knop Activiteiten -> Peter Ros Trofee).

Jaarlijks terugkerend thema op de agenda van de clubavonden zijn de vakantiefoto’s waarin de leden laten zien wat ze zoal uitspoken in hun vakanties en hoe ze dat creatief op de plaat vastleggen.

Thema Abstract

Ad hoc doen zich ook nog incidentele thema’s voor, zoals bijvoorbeeld het verzoek van de Vereniging Bewonersbelangen Maarn-Maarsbergen om van tijd tot tijd foto’s te maken voor hun Nieuwsbrief/website, van de Heuvelrugloop in Maarn om de hardlopers te fotograferen voor de website, van de supermarkt PLUS Van Schaick in Maarn om de verbouwing en verhuizing van de winkel op de plaat te zetten voor de website, of van Dorpshuis De Twee Marken voor hun nieuwe website. Deze incidentele projecten worden “beloond” met een storting in de clubkas door de betreffende organisatie.