Verslag clubavond 22 maart.

 

Rien Leenderse neemt het woord en geeft een voorschot op het verloop van de avond. We gaan kijken naar onze deelname aan vijf met samenhang in de wedstrijd van de afdeling. Dan zijn er op de plank en via de beamer foto’s uit de oude doos. Na de pauze is er de algemene ledenvergadering en tot slot wacht ons een verrassing. Eerst nog de mededeling dat Lex, Ted en Mieke uit de inzendingen voor de kalender foto’s, ons jaarthema: aan de waterkant, een selectie hebben gemaakt voor de platen bestemd voor november, december en januari. Er zijn nominaties gemaakt voor de staande foto die op het voorblad komt. De maandfoto’s hebben een vierkant formaat.

  

Dan presenteren Gerrit, Jaap, Marien en Jan hun serie die ze gaan inzenden voor de wedstrijd vijf met samenhang van onze afdeling van de fotobond. Het zijn allen bijzondere opnamen van geheel verschillende onderwerpen. We kunnen er hier niet al te diep op ingaan omdat de foto’s inmiddels zijn ingezonden en onder het wedstrijdreglement vallen. De verwachtingen zijn hoog gespannen.

Daarna is er plaat op de plank uit de oude doos. Annemarie toont ons een bijzondere ‘selfie’ die ze jaren terug maakte in een mentoraat. De bewerking van de foto maakt het een grafisch beeld. Mieke Nusselder toonde een oude foto van het stadhuis in Gouda dat door het licht de uitstraling heeft van een sprookjeskasteel. Marianne toonde een serie in zwart/wit over een kunstenaarskamp in Amerongen. Peter van der Ley maakte lang geleden een foto van een boot welke was doorgevallen op het Wad. Rien Leenderse nam ons even mee naar Mexico met de foto’s die hij daar maakte tijdens een reis. Tot slot was er een stemmig nachtbeeld gemaakt aan de Oude Gracht in Utrecht van Rogier.

  

       

Na de pauze is er de algemene ledenvergadering. Deze verliep zonder grote bijzonderheden en het verslag hiervan is opgetekend door onze secretaris.
Dringende oproep uit de vergedering: Wie wil zijn schouders steken onder een nieuw schoolproject in Maarn? Marianne heeft veel kennis over de organisatie van het laatste project en wil dit graag met je delen. Opgeven bij het bestuur voor 1 juni.
Tot slot is er dan de beloofde verrassing. Er is een prachtige compilatie gemaakt van ons clubproject ‘Het koffertje’ Deze komt voorlopig te hangen in ‘onze’ zaal in het dorpshuis.
Gerrit.