Verslag clubavond 29 november

Marien opent de clubavond ; de 1e helft van de avond gaat Dick J. ons van alles laten zien over beeld bewerken, de 2e helft van de avond hebben we de ‘Plaat op de plank’.
Marien meldt dat Dirk is gevallen en zich zodanig heeft geblesseerd dat hij voorlopig even uit de running is. Marianne gaat bij hem langs namens de club.
Voordat we beginnen heeft onze voorzitter Pieter nog een aantal mededelingen.
• Voor de liefhebbers lig ter een tijdschrift om gratis mee te nemen.
• De foto’s van het smoelenboek worden gepubliceerd op het besloten deel van de website. Er wordt binnen het bestuur nog nagedacht over een andere invulling.
• Er zijn een aantal vacaturen voor de materiaalcommissie, de programmacommissie en er wordt een vrijwilliger gezocht voor het fotoarchief. Uitgebreide informatie staat te lezen in de mail van 2-12-2018 die jullie allemaal gekregen hebben.
Dan start Dick met zijn presentatie over Light room en Photoshop. Dick werkt met beide programma´s. Omdat we kunnen meekijken op de beamer maakt Dick inzichtelijk wat hij doet.
Het gaat de verslaggever van deze avond te ver om allerlei informatie met jullie te delen want de presentatie moet je hebben gezien om er iets van te snappen……
Voor een onervaren ´photoshopper ´was het een leerzame presentatie maar ook voor leden die wel met deze programma´s werken klonken er toch geregeld oooo´s en aaaa´s. Het is voor ons allemaal een beetje duidelijker geworden.

Na de pauze de ´Plaat op de Plank´….
Marien start met foto´s van een overstroming in Spanje en een mooie foto van een verzameling stenen in zonlicht.
Nanny laat prachtige foto´s zien van de herfst op de Utrechtse Heuvelrug. Ze exposeert in het gemeentehuis in Rhenen van 12 december tot 11januari; de moeite waard om een bezoekje te brengen.
Ab twijfelt of hij de foto’s al een keer eerder heeft laten zien maar nee; we zien de prachtige foto’s van het ijs op Groenland voor het eerst!
Marianne werkt aan een mentoraat en fotografeert mensen boven de 80 jaar en laat zien hoe actief deze mensen nog zijn op deze leeftijd.

Van Wim zien we foto’s gemaakt met een ‘biotar’ lens. Deze lens stelt niet automatisch scherp en dit geeft een bijzonder effect.
Rien L. laat foto’s van weerspiegelingen zien die hij in de gevangenis van Breda gemaakt .
Tussen de bedrijven doet Ted verslag van de reportage gemaakt tijdens de intocht van Sinterklaas in Maarn/Maarsbergen. Hij vertelt hoeveel voldoening deze klus geeft en enthousiasmeert leden zich aan te melden voor deze activiteit. Tevens vraagt Ted leden die willen assisteren op 15 juni tijdens de ‘Heuvelrugloop’.
Na deze presentatie gaan we verder met foto’s getoond via de beamer.
Mieke laat een compilatie zien van prachtige foto’s van Monument Valley begeleid met mooie muziek .
Van Jaap zien we o.a. een foto van een berkenboom in de herfst gemaakt met een lange sluitertijd. Ook voor een avondfoto in de regen gemaakt krijgt Jaap veel complimenten.
Ook Dick J. is in de gevangenis in Breda geweest en we zien een mooie foto van de trap aldaar.
Johanna is in Duitsland geweest en laat verschillende foto’s zien ,o.a. een mooie reflectiefoto.
Jan V sluit de avond af met originele herfstfoto’s uit Mariënweerd.

Voor we naar huis gaan attendeert Rien L. ons erop dat de kalenders klaarliggen met daarop het bedrag wat overgemaakt moet worden.
Marien sluit deze gezellige avond.

Marcelle.