Verslag clubavond 5 april.

 

Nadat Marien de avond heeft geopend krijgt Marianne het woord. Zij heeft een vraag gekregen van Maarn Wijzer of de FKH bereid is om een workshop te verzorgen. Zijn er leden die suggesties hebben voor zo’n workshop en misschien nog belangrijker wie willen hieraan meewerken? Graag reacties voor 23 april naar de secretaris!

Vervolgens krijgt de bedenker van Het Flitshuis, Johan Huizing, het woord.

Hij begint met enige basiskennis. Hij haalde de via Facebook in eerste instantie de techniek voor de reportage flitser. Hij ontwikkelde zijn flitser van een noodzakelijk kwaad tot een creatieve oplossing. “99% van mijn foto’s zijn geflitst. Bij de 1% die overblijft deed mijn flitser het niet.” Zijn stelling is dat de sluitertijd geen invloed heeft op het flitslicht, maar wel de belangrijkste factor is voor een goed resultaat. Wel belangrijk zijn het diafragma, ISO waarde, flitskracht en afstand. Hierbij is de laatste het belangrijkste: halveren afstand is twee stops minder. Ook moet er rekening gehouden worden met duurlicht, dit kan het resultaat beïnvloeden. Hierbij kan een grijsfilter een beter resultaat geven, Omdat het flitslicht maar 1/20.000 sec. duurt is het heel goed mogelijk om een scherpe foto te maken met een sluitertijd van 1 sec.
Na de pauze ging Johan verder met enige technische aanbevelingen. Vol trots vertelde hij de bedenker te zijn van Het Flitshuis. Dit is een geweldig hulpmiddel bij het gebruik van de flitser. Tot slot vertelde hij nog een leuke anekdote over zijn opdracht bij de fotoacademie. Het was een zeer leerzame avond met een geweldige spreker, die ons ook nog verraste met een kaart van zijn Flits Huis. Om het allemaal in de praktijk te brengen wil Johan voor ons nog een workshop houden. Alle leden hebben hierover afzonderlijk een mail ontvangen met meer bijzonderheden.

Paul.