Clubavond 5 maart

Vanavond leidde Marien Dorrestijn de aanwezige clubleden door de foto’s voor de “Afdelingswedstrijd Vijf met Samenhang 2020”. In totaal laten acht leden, die mee doen aan de wedstrijd, hun serie zien. De eerste twee per beamer, de anderen zetten foto’s op de plank.

Serie van vijf Jaap
Foto Jaap

Jaap Jelsma bijt het spits af met een (naar mening van de leden) sterke serie van vijf foto’s van een dansend paar. De foto’s springen er uit door de snelle beweging, dynamiek en wisselende kleuren. De personen zijn door de beweging niet scherp maar dat past prima in het onderwerp.

Jan Vernooij toont geabstraheerde foto’s van natuur en een persoon; de serie heeft hij de titel “Omarm het leven” gegeven met een hint naar zijn eigen leven. Eén foto springt er nogal uit qua kleurstelling en sommige aanwezigen adviseren Jan een aanpassing te maken in de serie. Jan blijft bij zijn eigen gevoel en verandert niets en stuurt de bijzondere serie zo naar de wedstrijd.

Serie van vijf Tonnie
Foto Tonnie

Vervolgens laat Tonnie Smit een serie zien van, in haar eigen woorden, “doodgewone” bloemetjes die je overal in de berm kunt zien, en waarvoor Tonnie dus door haar knieën is gegaan. Een mooie afwisselende serie in kenmerkende Tonnie stijl: macro en schilderachtig.

In het kader van “Journalistieke sportfotografie” laat Marianne Leenderse foto’s van een voetbalwedstrijd zien met o.a. een duel, tackle en protest. De serie is in zwart/wit afgedrukt wat de masculiene beelden en de spanning versterkt. Een goede actie serie.

Bij het bekijken van de serie van Dick Jeukens voel je als het ware de jazzmuziek spelen: vijf verschillende muziekinstrumenten met accent op de bewegende handen, geen gezichten in beeld. Er gebeurt veel op de foto’s, een spannende serie.

Rien Leenderse laat een serie zien van een groep elkaar fotograferende Japanners. In overleg met de aanwezigen haalt Rien een “dubbele” foto er uit en zal er thuis een betere voor in de plaats uitzoeken. Een grappige en eigentijds serie.

“Natuur en jacht” is het thema van de serie van Nanny van Ommeren. De hele zaal gaat samen met Nanny aan het schuiven met de volgorde van de jager, de hond, de jagerstas, appels en andere attributen en de serie komt er daarna veel sterker uit!

1 van 5 Marien
Foto Marien

Marien Dorrestijn ten slotte heeft nog geen titel voor zijn serie; hij laat foto’s zien van een stroompje water met weerspiegeling, ijs en sneeuw. Ook Marien gaat met de aanwezige leden aan het schuiven en zal van sommige foto’s thuis de gouden en blauwe kleuren van het water nog verder “oppimpen” en creërt daarmee een nog beter resultaat.

Tussendoor wordt er een verlate nieuwjaarswens in de vorm van een film van foto’s gedraaid gemaakt door Roderik Sorbi. Het eerste deel laat landschappen zien met bos, heide, dansende bomen en dat alles door mist omgeven. Het tweede deel laat rotsen in zee, fjorden en sneeuw zien. Roderik vertelt dat hij ontzettend veel foto’s nodig heeft gehad en dat het een hele kunst was toepasselijke muziek bij de beelden te monteren. Maar het resultaat mag er zijn!

Als afsluiting vertelt Marien dat de foto’s van de Peter Ros Trofee voor de expositie in De Twee Marken op donderdagavond van 7 tot 8 in De Twee Marken kunnen worden ingeleverd. Formaat 50 x 60 cm in lijst en passe-partout. De expositie zal zijn van 30 maart tot 19 juni.

Na de pauze is de Algemene Ledenvergadering waarvan een apart verslag wordt gemaakt.

Verslag Ted Kuipers

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van deze website. Als u een bestaande gebruiker bent, logt u dan in.

Aanmelden voor bestaande gebruikers