Wat doen wij

Het activiteiten programma
van de Fotokring omvat clubavonden, clubtochten, presentaties door externe sprekers (meestal fotografen), exposities van eigen foto’s en bezoeken aan exposities van anderen.
Op de clubavonden bekijken en bespreken de leden elkaars foto’s. Ook worden met regelmaat andere fotografen uitgenodigd om te vertellen over,  en het tonen van hun werk.

Portretfotografie
Portretgroep
Clubtocht Blauwekamer
Clubtocht Blauwe kamer

Samen-op-Stap
Er worden uitstapjes (clubtochten) georganiseerd om gezamenlijk te fotograferen of exposities te bezoeken. Ook worden soms werkbijeenkomsten gehouden tijdens clubavonden. Dat kan zijn in het kader van het lopende thema maar kan ook een technisch karakter hebben. Uitgenodigde sprekers zijn vaak bekende en ervaren fotografen die deskundig zijn in speciale onderwerpen en thema’s, zoals landschapsfotografie, straatfotografie, maar ook het maken van series.
De clubtochten vinden deels plaats binnen de thema’s, maar ook in het kader van incidentele onderwerpen als macrofotografie of straatfotografie worden. Ook bezoeken we soms gezamenlijk exposities en fotomusea.

Thema’s
We werken met kortlopende- en jaarthema’s waarbinnen we foto’s maken. De kortlopende thema’s worden opgegeven voor de zomervakantie en de kerst. Voorbeelden zijn Emotie, De waterkant of Licht in de duisternis. De jaarthema’s lopen van november tot november en betreffen thema’s als Weerspiegelingen, Beweging, Tegenlicht, Weersverschijnselen, Markten, Glas, Perspectieven of Contrast. Het ene jaar wordt het thema door de leden gekozen, het andere jaar wordt het thema voorgesteld door de jury van onze interne wedstrijd om de Peter Ros Trofee. Deze wedstrijd wordt om de 2 jaar gehouden. De foto’s binnen deze wedstrijd worden anoniem beoordeeld door een externe jury, bestaande uit ervaren fotografen die deskundig zijn in het beoordelen en jureren van wedstrijdfoto’s.

Abstract
Thema Abstract
Jureren voor de BFW
Jureren voor de BFW

Fotobond
We nemen deel aan de activiteiten van de landelijke fotobond en regionale afdeling zoals de wedstrijden ‘Foto Individueel’,’ Foto Online’, ‘Serie vijf met samenhang’ Maar ook wedstrijden waar we in clubverband aan deelnemen  de Bonds Foto Wedstrijd, en de Beste Club Trofee. Ook nemen leden deel aan cursussen en verdiepingstrajecten van zowel de landelijke bond als de regionale afdeling.

Externe Activiteiten
We ondersteunen met onze fotografie plaatselijke activiteiten zoals de Heuvelrugloop,
Sinterklaasintocht, Harmonieorkest Manderen,  Geldmaat van foto’s voorzien en andere plaatselijke activiteiten van verenigingen fotograferen.

Finish Heuvelrugloop 2018
Finish Heuvelrugloop
Instructie Schoolproject
Instructie aan groep 8

Workshops
Enkele leden van onze club verzorgen workshops fotografie zowel intern als extern. 
Voor de basisschool in Maarn – Maarsbergen zijn schoolprojecten georganiseerd en voor Maarn Wijzer zijn cursussen gegeven.